субота, 5. октобар 2013.

Hrčak a zubar





Ovim starim i dobro poznatim misheard lyrics hitom bih nekako sumirao ono što se zadnjih dana dešavalo, a vezano je za upis na master. Da! Uspeo sam, posle godinu dana čekanja, nakon poslednjeg ispita na osnovnim studijama i priprema visinskih i nizinskih. Eto, najzad mene, eto vas, rat Turcima. I to sve uprkos aljkavom ocenjivanju, cepidlačenjima, malom proseku, i zahvaljujući tome što se toliko sve to bodovalo... Na kraju - 16. na listi od 31! Na budžetu, pristojna ocena, mada je mogla biti i viša, no odgovara i zlatna sredina. Ma - napokon mogu da odahnem i poooonosno kažem: MI SMO ZABAVNJAC... čekneseri - TEK ĆEŠ DA SE POKIDAŠ OD POSLA VOLINO DA BI JEDNOG DANA MOGAO DA PRIŠIJEŠ TO - HAMSTER A PSYCHOLOGIST, HAHA VIDEĆEMO ZA GODINU DANA JESI LI KADAR, JESI LI ODLUČAN VOILA!

Tu nema šta da se dodatno kaže i da se analizira. Tu je još godinu dana klinča sa visokoškolskom ustanovom i njenim divno prilagođenim pravilima, njenim stogodišnjim nepisanim zakonicima proste nebuloznost, sve da bi komplet lepinja mojih studija psihologije bila... kompletna i... punomasna. Kajmak obavezan. Jaja mogu i od prošlog meseca.  Ili od pre dve godine. Posolićemo da se ne primeti.

Uzgredbudirečeno, da napravimo jednu razumnu i ničim izazvanu digresiju na ovom zgodnom mestu, ne bi li bilo prosto savršeno bend nazvati ,,Hrčak a Zubar'', pa to je skoro kao ,,Ništa ali Logopedi'' i ,,Kremacija za Konobaricu''!? Čak i bolje! Bili bismo u Bigzu glavna fora tog popodneva, a odmah bi nas pustili i u Jelen Top 10. Ma, automatski bi mi uručili diplomu počasnog doktora šugejz-džeza i alternativnog popa, u obliku Kebrinog nosa i Giletovog levog jajeta. Da se vratimo sada sa ekskurzije na diskurs početni. Master - špisolog.

Uglavnom, i to smo poglavlje otvorili, i babe i dede obradovali i skinuli im kamenolom sa Straževice. Sad nam sledi mnogo truda, cimanja i - to nas zapravo raduje (nas gospodina Ajvarologa što ovako arogantno govori o sebi u množini) - čitanja. Eno, Cica pročitala ,,Sulu'' Toni Morison, i guli polako ,,Famu o biciklistima''. Nije joj se dojmilo prvih 10-ak strana, a onda je Basara upecao na nasumičnost. Ja idem sporo, ali odlučno, dugo ništa nisam čitao, a ,,Sula'' počinje da me lepo uvlači. Velika preporuka. No, iza ćoška i na kompu čeka i vreba Fuko, koga ne pronađoh u gradskoj, pa ću morati sledeći put da proverim jel dostupan. ,,Hermeneutika subjekta'', to je još jedan domaći zadatak. Sve ostalo ću nekako sa kompa da čituckam - živelo internet bibliotekarstvo i piratski komunizam.

Нема коментара:

Постави коментар